top of page
Benjamin Anderberg Logo logga Malmö

Benjamin är en koreograf med öga för det konstnärliga. Han vill se goda resultat, är noggrann i sitt arbete och är alltid lyhörd för de önskemål som artisten efterfrågar. Benjamin har en tydlig vision som han jobbar mot och är noga med att få med alla på resan. Under sin karriär har han skapat koreografier för ett flertal program på SVT samt för grammisgalan 2015 och 2020. Ingen uppgift är för stor eller liten.

 

Benjamin jobbar hårt för att förmedla den aktuella känslan, vilket ger storslagna resultat oavsett om det är för ett scenframträdande på grammisgalan, som när Anders och Måns presenterade de nominerade för årets låt 2015, till en musikvideo eller elevernas avslutnings show. Våren 2021 är Benjamin aktuell med att koreografera ett nytt dansprogram på SVT.


Under sin karriär som dansare har Benjamin har stått på de största scenerna runt om I Sverige. Han har bland annat öppnat upp för några av de största dancehall artister såsom Busy signal, Beenie man, och Popcaan. SVT:s sommarlov samt Malmöfestivalens stora scen, 2013, 2015, 2016 och 2018.

 

Med sin energi och precision är Benjamin alltid 100 procent närvarande när han dansar, vilket syntes när han medverkade som dansare i artisten Imenellas hyllade framträdande på grammisgalan 2020.

GRAMMISGALAN - IMENELLA "AAH SHIT"

DANSARE

GRAMMISGALAN - ANDERS & MÅNS 

KOREOGRAF

SVT BARN - DANSVLOGGEN

KOREOGRAF